Plaça de Sant Agustí, 11  964 455 931

3r Fòrum de Mercats de la Comunitat Valenciana

L’alcalde de Vinaròs, Enric Pla, juntament amb l’alcaldessa de Benicarló, Xaro Miralles, i el director general de Comerç i Consum, Natxo Costa, han estat els encarregats d’inaugurar aquesta jornada de debat sobre el futur dels mercats municipals

Aquest 16 d’octubre, al Centre de Coneixement Vinalab de Vinaròs, s’ha dut a terme la inauguració del Tercer Fòrum de Mercats de la Comunitat Valenciana, un esdeveniment impulsat per la Generalitat Valenciana i coordinat aquest any per les regidories de Turisme i Comerç de Vinaròs i Benicarló, juntament amb els mercats municipals de les dues localitats.


L’alcalde de Vinaròs, Enric Pla, acompanyat per l’alcaldessa de Benicarló, Xaro Miralles, i pel director general de Comerç i Consum, Natxo Costa, han estat els encarregats d’inaugurar aquesta jornada de debat, centrada en analitzar l’opció de futur que representen els mercats municipals per als municipis valencians.


En aquest sentit l’alcalde Pla ha explicat que “els mercats són una herència de la tradició de plaça pública, oberta, tan característica de l’àrea Mediterrània, però també plataformes d’equilibri i d’integració i aquest és el gran repte que tenim: integrar les noves formes de viure a un element que ha estat molt tradicional”.


Per això, ha afegit, és important posar aquest tipus de qüestions sobre la taula per buscar estratègies conjuntes que permetin que els mercats municipals segueixin sent un motor de l’economia local i s’adapten a les noves realitats de la societat actual.


En aquesta línia, l’alcaldessa de Benicarló, Xaro Miralles, ha incidit que “els mercats constitueixen el paradigma dels valors del comerç local i de proximitat” i ha destacat el seu paper com a “exponent turístic i identitari dels nostres productes”. Miralles ha subratllat “la importància d’aquesta nova col·laboració entre Benicarló i Vinaròs, en el sentit que representa una forma més eficient de gestionar els recursos públics”.


Sobre això, Miralles ha recordat que “l’estratègia eDUSI – que desenvoluparan conjuntament els dos municipis – tindrà una gran incidència en les dues ciutats, especialment en els centres i també en els mercats municipals”.


Finalment, el director general de Comerç i Consum, Natxo Costa, ha agraït als ajuntaments de Vinaròs i Benicarló que siguen seu d’aquesta tercera jornada i ha explicat que “des de la Conselleria d’Economia Sostenible estem plenament convençuts que els mercats municipals tenen futur, sempre que estiguen dins d’una estratègia comercial dels municipis en què s’ubiquen “.


Ha conclòs la seua intervenció indicant que els mercats del segle XXI no poden ser com els del segle XIX o els del segle XX i que cal saber evolucionar i adaptar-se a les noves necessitats de la població.

Després de la inauguració d’aquest Fòrum, s’han dut durant a terme durant tot el matí diverses ponències i la presentació de bones pràctiques en la promoció dels mercats. A la tarda l’esdeveniment es traslladarà al Magatzem de la Mar, a Benicarló, on continuarà el debat sobre el futur dels mercats municipals i s’exposaran les conclusions finals d’aquesta trobada en què han participat tècnics, regidors i representants polítics de molts municipis de la Comunitat Valenciana.

Categories: NotíciesEtiquetes: ,

Comentaris