Plaça de Sant Agustí, 11  964 455 931

El cigrons, un aliment amb moltes propietats

Els cigrons (Cícer arietinum L.) són lleguminoses molt interessants nutricionalment. Principalment, contenen carbohidrats, sent d’absorció lenta per la seua riquesa en fibra. A
més són rics en àcids grassos poliinsaturats (omega 6), vitamines del grup B, vitamina A i C i una gran aportació de minerals com el *Ca, Fe, I, Mg, K, *Na, S’i *Zn.

Cal afegir que es caracteritzen per tindre gran quantitat de proteïna vegetal, que conté els aminoàcids essencials encara que és deficitària en metionina. D’aquesta manera, si la
mesclem en els guisats o amb grans rics en metionina com l’arròs, la quinoa o el blat negre, estarem aconseguint una proteïna molt completa i d’alta biodisponibilitat, totalment comparable a la proteïna animal.

Els cigrons en gra formen part de moltes receptes tradicionals de la nostra cuina i de la cuina internacional, com per exemple l’hummus de cigrons, tan utilitzat en l’actualitat. Un subproducte d’aquests, com és la farina de cigrons, es fa servir en l’elaboració d’alguns plats molt estesos com el falàfel o com a substitut de l’ou en arrebossats.

Categories: Notícies

Comentaris