El llom de porc
La Societat Espanyola de Nutrició Comunitària recomana entre 3-4 racions de carn a la setmana, per a la població en general, en les quals han d’abundar les carns blanques pel seu baix contingut en greix, deixant a la roja entre 2-3 racions al mes.
Quan es parla de carns roges, es fa referència a la carn de boví major (vaca i bou), carn de caça (senglar) i també caça menor: llebre, perdiu, colomí, guatla i les vísceres. El pollastre, polit o conill són considerades com a carns blanques.
En canvi, el corder i el porc, es classifiquen en funció de l’edat de l’animal, alimentació i, quan l’animal és adult, de la peça: el rellom d’un animal adult es considera roja, mentre que el llom es considera blanca.
Tradicionalment, en la cuina, s’ha considerat “el llom de porc” com a carn roja, però com hem dit existeixen una sèrie de factors estructurals, nutricionals i organolèptics que fan que s’assemble més a la carn blanca.
Categories: Notícies