Plaça de Sant Agustí, 11  964 455 931

Premis del XV Concurs Nacional de Cuina Aplicada al Llagostí 2017

Carlos Miralles, del Tancat de Codorniu, guanya el XV Concurs Nacional de Cuina Aplicada al Llagostí de Vinaròs

Juan Ramón Sau, de Saragossa, i els cuiners Aitor i Ibai Ros, de Borriana, han aconseguit el segon i tercer lloc, respectivament.

[envira-gallery id="1935"]

Premsa Ajuntament de Vinaròs:

El cuiner Carlos Miralles Vericat, del restaurant Tancat de Codorniu d’Alcanar, Tarragona, ha estat el guanyador del llagostí d’or en el XV Concurs Nacional de Cuina Aplicada al Llagostí de Vinaròs.

El plat amb el qual han aconseguit el primer premi, el qual compta amb una dotació econòmica de 1.000 euros, ha estat un Llagostí de Vinaròs, garum i tocs mediterranis.

Aquesta proposta és la que ha obtingut millor puntuació per part del jurat, presidit en aquesta edició per Vicent Guimerà Sales, qui porta 12 anys al capdavant de l’Antic Molí d’Ulldecona i guanyador d’una Estrella Michelin. Guimerà va ser a més guanyador de la primera edició del Concurs Nacional de Cuina Aplicada al Llagostí de Vinaròs l’any 2003.

 Els altres membres del jurat han estat: el cap de cuina i professor Federico Guajardo, l’enòleg Agustí Torelló, el cuiner Cristian Biedma, de Guardamar del Segura, i Pablo López, assessor gastronòmic de Gasma.

Després de la deliberació s’ha decidit atorgar el segon premi, de 500 euros, a Juan Ramón Sau Ceitegui, del Restaurant La Bocca de Saragossa, qui va preparar un Llagostí de Vinaròs en el vel marí de cítrics i suc de ceba torrada.

 Finalment, el tercer premi ha estat per als cuiners de Can Ros Restaurant, de Borriana, Castelló, Aitor Martínez Ros i Ibai Martínez Ros. La seua recepta, un Llagostí refrescant de Vinaròs, ha obtingut el llagostí de bronze i un premi de 300 euros.

 La resta de participants han estat: Jose Luis Adan Caro, del Restaurante Converso, Monasterio de Valbuena (San Bernardo, Valladolid), Niki Pavanelli i Riccardo Delabella, del Restaurant Il Vecchio (Costa Adeje, Tenerife), José Cortés García i Davide Fossati, del Restaurant Diablito (Calvià, Balears), Raúl González Pavo i Sandra Alonso Mejías, del Restaurante Delablanca (Fuengirola, Màlaga), Miguel Ángel Mateos Robles i Maria Alcaraz, del Restaurante Hotel AC Cuzco (Madrid), Lamberto Eduardo Montono Gallego i Lidia Escalona Moreno, de l’Hotel Chateau Viñasoro (Alcázar de San Juan, Ciudad Real) i Mohamed Quauch i Sebastián Ospina, del Restaurante Soldemar (La Pineda, Vila-seca, Tarragona).

Categories: NotíciesEtiquetes: , , , ,

Comentaris