Plaça de Sant Agustí, 11  964 455 931

XVI Concurs Nacional de Cuina Aplicada al Llagostí de Vinaròs

[envira-gallery id=”2193″] El cuiner Jose Carlos López Gamiz, del restaurant Origen de Puigcerdà (Girona), s’ha emportat el llagostí d’or del XVI Concurs Nacional de Cuina Aplicada al Llagostí de Vinaròs, un certamen que organitza l’Ajuntament de Vinaròs i la regidoria de Turisme amb l’objectiu d’incentivar noves tendències culinàries per a un dels productes estrella del municipi, el llagostí, i que al mateix temps busca promocionar una gastronomia de qualitat lligada als productes locals. D’aquesta manera es manté l’essència original d’aquest esdeveniment que es va celebrar per primera vegada a la nostra ciutat el 1964.

López Gamiz ha aconseguit aquest primer premi del concurs, valorat amb 1.000 euros, amb el plat Llagostí de Vinaròs burxat, fons rocós autòcton i collage marí. Així ho ha acordat un jurat presidit per Adolfo Muñoz Martín, president de Saborea España, vicepresident de la Selecció Espanyola de Gastronomia i ambaixador de la Federació de Cuiners i Reposters d’Espanya per Castella-La Manxa, entre altres càrrecs. A més Muñoz Martín també va ser director de l’equip que va representar Espanya en el Bocuse d’Or 2014, el certamen de cuina més important del món.

Els altres membres del jurat han estat el cuiner Jordi Garrido, presentador del programa Cartes en Joc de la cadena de televisió pública valenciana À punt; Carlos Miralles, el guanyador del llagostí d’or l’any passat; Comoju (Cova Morales Juliana), bloguera gastronòmica, i Miguel Àngel Montesinos Baldó, xef del restaurant El Bocaito Tradición de Guardamar del Segura.

D’altra banda, els cuiners Marc Martorell Sánchez i Antonio Sánchez, del restaurant L’Antic Molí d’Ulldecona; i Gemma de Domingo Orcajo i Luis Aníbal Rúa, del restaurant La Jamada de Burgos s’han emportat el segon i tercer premi, de 500 i 300 euros respectivament, d’aquest concurs de cuina, pels plats Trilogia Thai de llagostí de Vinaròs i El llagostí de Vinaròs allat.

L’esdeveniment gastronòmic ha tingut lloc aquesta tarda al Mercat Municipal de Vinaròs, sota la mirada encuriosida del públic, que ha pogut veure en viu i directe una demostració culinària d’alt nivell. En total, en aquesta edició, hi han participat deu restaurants de tot el país, que han mostrat una gran creativitat a l’hora de preparar els seus plats amb el llagostí vinarossenc com a ingredient principal.

Els altres cuiners participants han estat: Aitor Martínez Ros i Ibai Martínez, del restaurant Can Ros, de Borriana (Castelló); Carlos Julián Martínez i Adrián Cifuentes, del restaurant Ampar Hotel Hospes Palau del Mar, de València; Niki Pavanelli i Riccardo Della Bella, del restaurant Il Bocconcino, d’Adeje (Tenerife); Jose Cortés García i Maria Salinas, del restaurant Diablito, de Calvià (Mallorca); Juan Espinosa Pérez i Omar El Berkane, del hotel restaurant Mas de Cebrián de Puertomingalvo (Terol); Juan Carlos Reyes Moreno i David Andrés Morera, del restaurant Àbac de Barcelona; i Eduardo Montoro Gallego, de l’hotel Château Viñasoro d’Alcázar de San Juan (Ciudad Real).

Categories: NotíciesEtiquetes: , , , , , , ,

Comentaris